понеделник, 3 октомври 2011 г.

СВЕТОВЕН ДЕН НА УСМИВКАТА :)






Днес е Световния ден на усмивката – ден, посветен на доброто настроение и добрите дела. В запазена марка на празника се е превърнало познатото усмихнато жълто лице, което всички сме свикнали да виждаме почти навсякъде.
То е дело на американския художник Харви Бол (Harvey Ball), който го реализира точно за 10 минути през 1963 г., като поръчка на една застрахователна компания, решила да повдигне духа на своите служители и да ги накара да се усмихват всеки път, когато се срещат с клиенти.
Преди да почине през 2001 г., позитивният изобретател определя и своята мисия на Земята – той възприемал себе си като международен посланик на щастието и дори измислил празник през октомври – Световен ден на усмивката, който започнал да се чества всеки първи петък на октомври.
Бол смятал, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.
Ние, от СОУ"Св.св.Кирил и Методий", също смятаме така и затова ви предизвикваме да дадете своя принос в каузата ни – „Да съберем усмивки!“
В дните до края на седмицата призоваваме всеки, който чете тези редове да се усмихне, като остави коментар с усмивка под новината. Споделете усмивките с всички наоколо още сега, и нека това не е само кауза, а ежедневие за всеки един от нас.
Посланието е ясно: колкото повече, толкова повече…
Нека бъдем позитивни, независимо от предизвикателставата и да можем винаги да намираме причина да се усмихваме. Нещо повече: не само през октомври, а всеки ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар