понеделник, 18 октомври 2010 г.

СПОРТ И УСПЕХИ

ЗА СПОРТА, ТРЕНИРОВКИТЕ,МЕДАЛИТЕ И СЛАВАТА
В нашето училище има доказани спортни педагози. Днес ще говорим за успехите на Теню Георгиев и неговите възпитаници. Защото когато стават добри неща е редно да се кажат и добри думи.
В практиката на г-н Теню Георгиев успешните състезатели са няколко десетки. Като под успешни разбирайте национални, балкански и участници в световни състезания. Няма да се върщаме много назад във времето и само ще споменем последните високи спортисти- възпитаници на нашето училище, оттренирани и подготвени за големите състезания от Теню Георгиев: Ивайло Минков, Николай Христов, Сава Тодоров.
Ритъмът в леката атлетика не спира нито за миг. Сега на ход е Пенко Ж.Пенков, който носи медал след медал и е в своята върхова форма: шампион е на 3000м гладко бягане, шампион е на планинско бягане за юноши мл.възраст, участник е в световно първенство по планинско бягане в Италия, носител е на сребърен медал на 3000м.глрадко бягане в Турция през лятото на 2010г. Участва в националните пробези на гр.Добрич - I място, гр. Нова Загора - I място, гр.Варна - II място. Пенко запалва своите приятели и съученици и вече на пистите са новите сили от 8- ми клас Ганчо Йовелинов , Петър Живков и Еркан Сюлейман. Една амбиционна група от 10-12 момичета от 4-5 класове набира сили и се готви да покорява състезания. Събка, Далина, Диляна, Рени и още и още момичета виждат медалите на гърдите си чрез примера на батковците. Теню Георгиев е спокоен и доволен - има млади хора, които чрез спорта показват на всички останали, че това е най-истинския начин да се формират качества на победители.

Няма коментари:

Публикуване на коментар