сряда, 20 октомври 2010 г.

16 УЧЕНИКА СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

16 СЕРТФИКАТА - НА 16 ВЪЗПИТАНИКА НА "СОУ СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ"-ГР.КАРНОБАТ
Британският център в гр. Бургас ежегодно провежда изпити и дава сертификати на високоподготвените и говорящи английски език хора. Тази година участие в изпитите взеха 18 възпитаника от нашето училище под ръководството на г-жа Таня Няголова. Голяма част от учениците са в специализираните паралелки по английски език от IXв. и Xб кл. Те се подготвяха дълго и съвестно, като решаваха примерни тестове от предходни години в сайта на Лонгмън. Същевременно напредваха и в редовите часове по английски език и така, подготвени и решени на "люти битки", заедно с г-жа Няголова- се явиха на изпита. На 12 юни 18 разтуптяни сърца + това на госпожа Няголова трепетно минаха бариера след бариера. Изпитът бе пред комисия, а формата му бе устен изпит, писмен, тест, диалог... Фаворитът на групата се оказа Александър Георгиев от Xбкл.- от максималните 125 точки, той спечели 118т. Комисията бе очарована от произношението и знанието му, което е комплимент и за неговата учителка! В частта "говорене" от изпита отлично се представиха още и Иван Караманов от Xб и Марина Друмева- от Xа кл. Между 118 и 100т. събраха другите участници в следния ред: Валентин Михов, Делян Мерсинков, Иван Енев, Иван Караманов и Валентин Дуков, Стоян Стоянов, Радина Стайкова. Малко след тях, между 100 и 74т. следват имената на Марина Друмева, Станко Костов, Ваня Стоянова, Тасим Сеид, Яни Блецов, Пламена Димова, Валентин Вълев и Ерсим Рустем. За съжаление, на ръба на успеха останаха Василия Стайкова и Георги Дамянов, които не можаха да преборят скалата на успеха и останаха без сертификати.
При финала на състезанието комисията от Британския център потърси и поздрави учителката - г-жа Т.Няголова, подготвила с такъв висок успех финалистите. Над 3 месеца всички търпеливо изчакаха сертификатите - отговорите на децата трябваше да бъдат видени и чути от лондонско жури. Дошлите преди седмица сертификати дават право и възможност да се ползва английски език навсякъде по света и през целия живот на всеки притежател. Едва ли има по-прекрасен мотив за тези 16 млади човека да вървят напред в своето образователно и общочовешко развитие. Те вече знаят: потрудиш ли се - успяваш! Ние сме убедени, че ще успяват и занапред - всеки - в неговата посока!
Г-жа Няголова продължава със своята "езикова мисия". Още в понеделник- 25 октомври , с група отново от 16 деца тръгва за гр.Пловдив за участие в конкурс от 12 месечно безплатно обучение в Америка. Конкурсът е от американското правителство, като за България са отпуснати само 7 стипендии. Учениците ще се конкурират на две етапа. В първия- освен регистрация, ще попълнят кратък тест и още същия ден ще се знае кой продължава на следващия ден за втори етап от конкурса. На него ще трябва в писмена форма да напишат есе и да отговорят правилно на поредния тест. Отново до края на деня ще се знаят имената на успешно преминалите езиковото изпитание. Чак след около месец предстои трети кръг от конкурса, който ще бъде финалният кръг. Ще има напрежение, но се очаква след време да има и нови радости...
Г-жа Няголова знае, че нейните възпитаници са добре подготвени и мотивирани за конкурса. Знае и това, че всяко едно състезание, конкурс, олимпиада дава нови въможности и е от ползва за ученика-сравнява се с другите , установява контакти с нови хора, израства духовно, съизмерва се... Затова тя препоръчва на учениците си- участвайте в състезания, борете се, доказвайте се- това е пътят на правилното развитие и на успеха ви!
Ние всички, учители и ученици,наблюдаваме и се радваме от успехите на "англичаните". Те ни мотивират да търсим нашите собствени изяви и да постигаме нашите собствени победи. Така, с малки стъпки, ще вървим към усъвършенстване и към личностно развитие, което е гаранция за бъдещите ни успехи навсякъде и във всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар