петък, 27 март 2015 г.

"Здравей, приятелю!" Написахме и получихме писма! Благодарим Ви, приятели!

Съвместният проект "Здравей, приятелю!" между ОУ"Л.Каравелов"-гр. Попово и СОУ"Св.св.Кирил и Методий"-гр. Карнобат е в пълен апогей!
Кореспондецията между учениците от 2 а кл. в двете училища днес даде ответен резултат-пристигнаха писмата на децата от гр.Попово! Малчуганите на г-жа Ст.Червенкова с нетърпение отвориха писмата-всяко на негото име и от неговото приятелче и стаята притихна...
Приятелски думи, кратки запознанства и любими занимания, това прочетоха развълнуваните деца. Освен писмата, децата получиха и книгоразделител, енциклопедия, рисунка и красив пролетен букет.
Както и отделно писмо до учителката и библиотекарят. Децата се убедиха в чарът на еписталорния жанр, който съвсем скоро изучиха, защото чрез писма откриха нови приятели и нови емоции. Радостта не бе само на децата.
Учителката им и библиотекарят също се радваха, че са съумели да предизвикат непреживени досега вълнения. Това е първата приятелска стъпка между децата, но не и последната, обещаваме им го най-искрено.
Защото тепърва ще има и други интересни занимания - предстои Седмица на детската книга и радостта от срещата с нови приятели и знания ще продължи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар