вторник, 24 март 2015 г.

Нови книги в училищната библиотека

"Бисерче вълшебно" 2015г. призова децата да журират множеството книги, излезли на книжния пазар през 2014г. Четящите деца на възраст от 6 до 15г. могат да посочат най-харесаната книжка и да участват в конкурсна надпревара. Всеки участник ще получи Грамота лично от Президента на Република България - г-н Росен Плевлениев. А тези, които са посочили наградената на финала книжка, ще получат самата книжка и още подаръци-изненади. Ето и закупените книжки в съответните възрастови групи, които училищната библиотека предлага на читателите си:
"ОТКРИВАТЕЛИТЕ - 6-8г.". ще се насладят на следните книжки "Седем братя и една сестра" от П.Гобъл, "Ягодовата фея Ягодка" от Щ.Дали и "Огромният крокодил" от Р.Дал.
>МЕЧТАТЕЛИТЕ - 9-11г." имат на разположение следните книги:
Ю Несбьо"Доктор Порктор и ваната на времето","Магистериум: Железният изпит" от Х.Бек и К.Клеър; "Сам Силвър-тайният пират. Морското чудовище" от Дж.Бърнет и С.Воглър,
, както и атрактивната книжка на Алан Сноу "Тук има чудовища. Хрониките на Плъховмост. Част1." Категорията "Майстори - 12-15г."ще предлага два романа, спиращи дъха :
Р.Риърдън."Героите на Олимп. Кръвта на Олимп" и "Къщата на тайните2. Битката на зверовете" от Кр.Кълъмбъс и Нед Визини. Най-новият раздел книги за журиране е в категорията "Иноватори" и включва читателите от 6 до 15г. За тях е на разположение книгата "Сън в лятна нощ" от М.Зимса,
, която е по комедията на Уилям Шекспир. Хартиеният носител е придружен от CD, така че ще може читателите да чуят прекрасната музика на Менделсон, съпровождаща бедсмъртния текст. Скъпи читатели: учители, родители, ученици, възползвайте се от възможността на участвате в една прекрасна идея - да журирате книги, което предполага прочитането им. Училищната библиотека е на Ваше разположение!

Няма коментари:

Публикуване на коментар