вторник, 8 май 2012 г.

НАЦИОНАЛНА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА 2012

Национална библиотечна седмица 2012
Под патронажа на министъра на културата г-н Вежди Рашидов; организирана от ББИА;С подкрепата на Фондация "Америка за България";С партньорството на Гьоте-институт България Кампания 2012 - 14 - 18 май За седма поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 14 до 18 май и ще включва разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната. Официален гост на Националната библиотечна седмица ще бъде д-р Маркус Брантл – ръководител на Дигиталния център на Баварската библиотека – Мюнхен, Германия, чието посещение се осъществява по идея и с любезната подкрепа на Гьоте институт. Основната цел на кампанията е да привлече вниманието на законодателната, изпълнителната и местната власт, както и на обществеността към библиотеките като хранилища на книжовното културно наследство на нацията и портали за неговото популяризиране и достъп. Посланието на Българската библиотечно-информационна асоциация цели да се осъзнае и утвърди ролята на библиотеките за опазване паметта на нацията: Ценното национално книжовно богатство, съхранявано в библиотеките, е застрашено поради липса на средства за правилното му съхранение, реставрация и консервация. Библиотечните колекции не се попълват с нови книжовни паметници, а библиотеките са най-доброто място за тяхното опазване, изследване и популяризиране. Книжовното културно наследство се нуждае от държавна политика и постоянни грижи за трайно опазване, широко популяризиране и пренасяне за бъдещите поколения.
В училищната библиотека има нови и ценни попълнения от следните заглавия: Валентина Радинска "Ние с Коко. Крикор Асарян отблизо"
- роман за бележития български режисьор. Учителите от начална степен на обучение ще намерят "Гатанки-смятанки 1" - компакт диск по математика за 1 и 2 кл., който е създаден по учебната програма на МОН и съдържа множество игри и символи. Още един компакт диск
"Моето първо работно място" - дава ценни указания как младият човек да потърси и започне работа по правилата, които държавата е създала. В училищната библиотека има попълнение от нови детски книжки- на пловдивската поетеса и писателка Божана Апостолова, Български народни приказки, "Най-здравовословната ваканция", "Синият остров". Енциклопедията "Психологически тестове"
ще разкрие съвършено нови светове за любознателните читатели. Нови заглавия в училищната библиотека са и двете книги, дарение на издателство "Дамян Яков" в сферата на икономиката Дж.К.Галбрейт "Пътуване през икономическото време" и Ем.Савас"Приватизацията".
Ползвайте училищната библиотека! Със сигурност ще намерите нещо ново, интересно и полезно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар