събота, 10 декември 2011 г.

ПРЕДКОЛЕДНА МЕЧТА ЗА ХУБАВИ КНИГИ...


И понеже пред Коледа стават чудеса, дали няма да стане чудо и за училищната ни библиотека?! Раздадени са награди за най-полезни и най-високо стойностни книги, излезли на българския пазар. Вижте кои са тези книги.
"Бронзов лъв" за "Енциклопедия България"
"Енциклопедия България" на издателство "Труд" и БАН спечели наградата "Бронзов лъв"* за издателски проект с най-голяма обществена значимост на тазгодишните награди на Асоциация "Българска книга" (ABK.bg).
Наградата се дава за книга или поредица от книги, които разглеждат важни за обществото проблеми и са предизвикали широк обществен и медиен интерес през годината.
В тази категория са връчени и две специални отличия - за принос към българската литература и книгите - на издателство "Жанет 45" (за "Вселената на яйцето" от Иван Теофилов и "Възвишение"), и за принос към българската култура - на издателство "Хермес" (за "Тракийските съкровища и Долината на тракийските царе" - в памет на Георги Китов).
Голямата награда "Бронзов лъв" за цялостен издателски проект не бе присъдена.
Номинирани бяха "Ти ме повика живот" на Михаил Белчев (издателство "Дамян Яков"), "Стойно ми, малай моме" - 327 народни песни от Средна Западна България, на Светла Цветкова ("Тип-топ прес"), "Тракийските съкровища и Долината на тракийските царе" на Павлина Илиева и Николай Генов ("Хермес"), "Българските земи в средновековната арабописмена картографска традиция (9-14-и век)" на проф. Стоянка Кендарова, проф. Атанас Стаматов, Димитър Стоименов ("ТАНГРА ТанНакРа"), "Анини приказки" от Стефан Цанев ("ПроБук"), "Българите и французите" на авторски колектив ("ТАНГРА ТанНакРа").
-----

*Наградите "Бронзов лъв" се връчват в две категории - награда за най-добър издателски проект и наградата за издателски проект с най-голяма обществена значимост, която се присъжда от журналистическо жури.

Няма коментари:

Публикуване на коментар